طرز تهیه کامبوجا

امروز قصد داریم شما عزیزان علاقه مند به نوشیدنی پر خاصیت کامبوجا را با طرز تهیه کامبوجا و اینکه اصلا کامبوجا از چی درست میشه آشنا کنیم . لطفا تا پایان با ما باشید البته قبل از اون کمی به خواص کامبوجا و اینکه مصرف آن برای بدن انسان چه فایده ای دارد می پردازیم . کامبوجا از تعداد زیادی باکتری مفید و در محیطی تخمیری تولید میشه که به هضم بهتر غذا ، کاهش چربی خون ، پاکسازی کبد و دفع سموم و همچنین جوان سازی پوست کمک زیادی میکنه .

به همین دلیل مصرف این نوشیدنی سالم میتونه باعث درمان خیلی از بیماری های داخلی و پوستی بشه و یا حداقل اینکه سرعت پیشرفت بیماری رو کم میکنه و باعث تسریع در روند درمانی آنها میشه .


طرز تهیه کامبوجا خانگی

طرز تهیه کامبوجا خیلی پیچیده و سخت نیست اما نیاز به تجربه کافی و محیط کشت مناسب داره و چون اکثر اون هایی که به سمت مصرف نوشیدنی کامبوجا میرن به سلامت خود اهمیت می دهند و علاقه دارند از خواص کامبوجا به بهترین شکل ممکن استفاده کنند توصیه ما به آنها خرید کامبوجا از مراکز معتبر خواهد بود .

خیلی از افراد علاقه مند به تولید کامبوجا خانگی و آموختن طرز تهیه کامبوجا در منزل هستند اگر این کار طبق اصول و در محیط مناسب انجام شود و فرد تجربه کافی داشته باشد اشکالی ندارد اما در بیشتر مواقع امکان اختلال در روند تخمیر نوشیدنی کامبوجا وجود دارد و ممکن است نوشیدنی آلوده به میکرو ارگانیسم های مضر شود و سلامت انسان را بخطر بیاندازد. نوشیدنی کامبوجایی که ما تهیه میکنیم در دما و محیط مناسب و با روشی خاص تولید می شود و بعد از تخمیر و آماده شدن تحت آزمایش قرار میگیرد تا میزان کیفیت شربت کامبوجا تولید شده سنجیده شود .


نکات مهم طرز تهیه شربت کامبوجا

طرز تهیه کامبوجا بصورت قدم به قدم :

آب تصفیه

با استفاده از آب تصفیه شده  به اندازه یک قاشق غذا خوری چای سبز یا سیاه دم کنید و سپس آن را به استفاده از فیلتر مناسب صاف کنید تا ذرات درشت چای بطور کامل جداسازی شود.


آماده کردن چای و شکر

چای آماده شده را با ۳ لیتر آب جوش مخلوط کنید و به اندازه ۲۵۰ گرم شکر به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا شکرها در محلول حل شود. (پیشنهاد ما استفاده از شکر قهوه ای و طبیعی بجای شکر معمولی است)

نگران نباشید! تقریبا ۹۰ درصد شکری که به چای اضافه می کنید به مصرف قارچ کامبوجا می رسد. درواقع شکرغذای اصلی قارچ کامبوجاست و در پایان کار، وقتی نوشیدنی کامبوجا آماده می شود حاوی شکر بسیار کمی است. این مقدار انقدر کم است که حتی افراد دیابتی هم می توانند از چای کامبوجا استفاده کنند.


کنترل دما

پس از اینکه کاملا شکرها در محلول آب جوش و چای حل شد کمی صبر کنید تا دمای آن به ۲۵ درجه سانتی گراد برسد و املاح موجود در چای کاملا ته نشین شود.


طرز تهیه کامبوجا با استفاده از استاتر و قارچ

مقدار یک فنجان شربت استارتر کامبوجا که کیفیت و اصل بودن آن بسیار اهمیت دارد را به محلول اضافه کنید. استارتر کامبوجا همان شربت غلیظ شده کامبوجاست که حاوی مقدار زیادی لرت و بقایای قارچ کامبوجا می باشد. استارتر کامبوجا حتما باید تازه باشد و باکتری های پروبیوتیک فعال داشته باشد تا بتواند خاصیت رشد و نمو به سایر باکتری های مفید موجود در محلول شربت کامبوجا بدهد.

استفاده از استارتر باعث می شود در هنگام تهیه و تولید چای کامبوجا کار آسان تر و سریع تر پیش برود و به بیان دیگه با قارچ کامبوجا در تکثیر و رشد بیشتر کمک خواهد کرد.

استارتر کامبوجا چیست؟

ظرف مناسب

ظرف شیشه ای بزرگی با دهانه باز تهیه کنید و محلول را درون آن بریزید و یک عدد قارچ کامبوجا بزرگ یا دو قارچ کامبوچا کوچک روی سطح مایع قرار دهید . اگر قارچ کامبوجا به انتهای ظرف رفت اهمیتی ندارد و بقیه مراحل را انجام دهید. سعی کنید تا جای ممکن ظرف را جابجا نکنید تا محتویات داخل آن ساکن بماند.


قارچ کامبوجا مناسب

کیفیت و جوان بودن قارچ کامبوجا در کیفیت شربت کامبوجایی که تهیه می کنید تاثیر زیادی خواهد داشت پس سعی کنید از جای مطمئنی آن را تهیه کنید .

ویژگی یک قارچ کامبوجا جوان و خوب ، این است که شفاف ، نازک و روشن است و حتما باید درون مایع کامبوجا یا استارتر نگهداری شده باشد.

طرز تهیه کامبوجا خانگی

مطالعه بیشتر در زمینه : خرید قارچ کامبوجا


رعایت بهداشت و جلوگیری از آلودگی نوشیدنی

یک پارچه تمیز و کش تهیه کنید و سطح ظرف را با آن ببندید طوری که هوا به محلول کامبوجا برسد و باکتری ها بتوانند به راحتی عمل تخمیر و تولید مثل را انجام دهند .


محیط و دمای مناسب

ظرف را در محیطی تاریک و در دمایی بین ۲۲ تا ۲۶ درجه قرار دهید و مدت ۷ الی ۱۰ روز صبر کنید و در ظرف را باز نکنید. بعد از طی این مدت کمی طعم نوشیدنی را چک کنید و مراقب باشید قارچ کامبوجا کپک نزده باشد. اگر قارچ کپک زده بود باید از یک قارچ جدید برای تهیه شربت کامبوجا استفاده کنید و قارچ قدیمی را دور بریزید.


جدا کردن قارچ کامبوجا از محلول

بعد از ۱۰ روز معمولا یک قارچ کامبوجا جدید روی سطح چای کامبوجا تشکیل می شود که می توانید از آن برای درست کردن شربت کامبوجا جدید استفاده کنید و یا اینکه آن را درون مقداری مایع کامبوجا بگذارید و درون یخچال نگهداری کنید تا بعدا دوباره برای درست کردن نوشیدنی کامبوجا از قارچ استفاده کنید.

البته همیشه این اتفاق نمی افتد و ممکن است قارچ جدید تشکیل نشود و دلیل این اتفاق پیر یا بی کیفیت بودن قارچ کامبوچا نیست. به یاد داشته باشید که می توانید چندین بار از قارچ برای تولید مجدد شربت کامبوجا استفاده کنید ( تا جایی که طعم نوشیدنی تغییر کند یا بافت قارچ تغییر شکل دهد و تیره رنگ شود که در این موارد بهتر است از قارچ جدید استفاده کنید.


صاف کردن نوشیدنی کامبوجا

قارچ هارو از نوشیدنی خارج کنید و نوشیدنی رو از یک صافی عبور دهید تا تیکه های درشت قارچ کامبوجا وارد نوشیدنی نشه و ظاهر شفاف تری داشته باشه. می توانید از قارچ هایی که از نوشیدنی جدا کردید برای تهیه نوشیدنی جدید استفاده کنید.


فرآیند گازدار کردن نوشیدنی

نوشیدنی کامبوجا را درون ظرفی شیشه ای و در بسته قرار دهید و دو سه روز از آن در بیرون از یخچال نگهداری کنید و سپس آن را درون یخچال بگذارید تا گازدار شود. جالب است بدانید بعد از هر بار باز کردن درب نوشیدنی و خارج شدن گاز آن اگر کمی در یخچال بماند دوباره گازدار خواهد شد و یکی از راه هایی که می توان به اصل بودن کامبوجا پی برد نیز همین است.


طعم دار کردن شربت کامبوجا

در پایان برای خوشمزه تر شدن چای کامبوجا می توانید از مقدار کمی میوه خرد شده استفاده کنید و درون نوشیدنی بریزید تا دو سه روز در یخچال بماند و طعم میوه کاملا با نوشیدنی ترکیب شود. در نظر داشته باشید که در صورت طعم دار کردن نوشیدنی باید آن را سریعا استفاده کنید و نباید بمدت طولانی نگه داشته شود. (نهایتا یک هفته)


طرز تهیه کامبوجا با طعم های مختلف

روال و پروسه کار دقیقا مثل قبل است و شما باید ابتدا کامبوجا ساده رو تهیه کنید و بعد اقدام به طعم دار کردنش بکنید. بعضی از طعم ها از ابتدا به نوشیدنی کامبوجا اضافه میشه مثل کامبوجا چای سبز و کامبوجا چای ترش که از همون اول در طرز تهیه کامبوجا بجای چای سیاه باید از چای ترش یا یا چای سبز استفاده کنید. بعضی طعم ها هم بعد از اینکه شربت کامبوجا آماده شد به نوشیدنی اضافه میشه مثل انواع دمنوش ها و میوه ها .


طعم دار کردن کامبوجا

ترکیب کامبوجا با چای سبز یا کامبوجا با چای ترش یا حتی کامبوجا با طعم قهوه و بسیاری از گیاهان دارویی دیگه که هم باعث تنوع بیشتر در طعم نوشیدنی کامبوجا میشود و هم خواص بیشتری به آن اضافه میکند، به عبارتی میتواند نوشیدنی ایده آلی باشد برای آنهایی که دنبال تنوع هستند و دوست دارند از کامبوجا با طعم های مختلف استفاده کنند.

خود کامبوجا بطور طبیعی طعم ترش و شیرینی داره کمی نزدیک به طعم سرکه است ولی بسیار ملایم تر و دلچسب تر . بعضی ها طعم طبیعی خود کامبوجا را می پسندن و بعضی ها هم علاقه مند به ترکیب آن با طعم های دیگر هستند که کاملا سلیقه ای است و به ذائقه افراد بستگی دارد. علاقه مندان به نوشیدنی کامبوچا می توانند براحتی اقدام به خرید اینترنتی کامبوجا نمایند و این نوشیدنی مفید و سالم رو درب منزل خودشون و بدون اتلاف وقت دریافت نمایند . برای سفارش می توانید از طریق شماره تلفن های موجود در سایت اقدام فرمایید .

طرز تهیه کامبوجا با چای سبز

طرز تهیه کامبوجا با چای سبز تقریبا شبیه به کامبوجا چای سیاه است. شما می توانید از چای سبز کیسه ای یا چای سبز طبیعی استفاده کنید. برای دم کردن چای سبز یادتان باشد که نیاز به اب جوش ندارید و قبل از اینکه آب کاملا جوش بیاید باید آن را از روی حرارت بردارید و به ازای هر لیوان آب یک قاشق چای خوری چای سبز بریزید و یا به ازای هر دولیوان آب داغ یک عدد چای سبز کیسه ای استفاده کنید. بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه چای سبز شما آماده است.

این نکته را در نظر داشته باشید که حتما از آب تصفیه شده یا آب معدنی استفاده کنید تا چای خوش مزه تری داشته باشید. بعد از آماده شدن چای سبز و رد کردن آن از صافی و رساندان دمای چای به دمای ۲۵ تا ۳۰ درجه و همچنین اضافه کردن شکر به اندازه کافی، می توانید قارچ کامبوجا و مقداری استارتر کامبوجا را به محلول اضافه کنید و بقیه مراحل درست کردن کامبوجا را مانند قبل ادامه دهید.

این مقاله ادامه دارد … در آینده ای نچندان دور در مورد طرز تهیه کامبوجا با عسل صحبت خواهیم کرد لطفا با ما همراه باشید.

منبع : thekitchn.com       آخرین بروزرسانی : ۱۳۹۸/۰۷/۱۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *