بر اساسا آنچه که از کامبوجا ویکی پدیا نقل کرده نوعی چای یا نوشیدنی است که از تخمیر چای معمولی یا چای سبز تهیه می شود . مصرف چای کامبوچا تقریبا 200 سال قبل از میلاد حضرت مسیح (ع) در میان مردم رواج داشته و از این نظر جزو کهن ترین نوشیدنی ها بشمار می آید .
گفته میشه که کامبوجا از طریق بازرگانانی که از اروپا به نواحی شرقی آسیا برای تجارت می آمدند به اروپا و بخصوص کشورهای واقع در اروپای شرقی منتقل شد و بعد از مدت کوتاهی عمومیت پیدا کرد ، در آنجا عمومیت پیدا کرد و تا قبل از جنگ جهانی اول این روند ادامه داشت تا اینکه بدلیل کمبود چای و شکر در زمان جنگ ، تولید نوشیدنی کامبوچا یا کامبوجا بشدت کاهش پیدا کرد چرا که وجود چای و شکر برای تولید چای کامبوجا اجتناب ناپذیر بود . البته امروزه بدلیل خواص بسیار خوبی که قارچ کامبوجا دارد مصرف کامبوجا در میان کشورهای اروپایی و آمریکا رواج پیدا کرده و در آمریکا انجمن تخصصی کامبوجا تشکیل شده است .
ترکیبات کامبوجا ویکی پدیا
کامبوچا از یک لایه پلی ساکارید که از مخمرها و باکتریها تشکیل می شود بوجود می آید . نحوه تخمیر به این صورت است که ابتدا مخمرهای موجود در محیط کشت (چای و شکر) ، قند ساکارز را شکسته، گلوکز و فروکتوز تولید میکنند. فروکتوز هم با ایزومریزاسیون به گلوکز تبدیل می شود ، در مرحله بعد این قندها توسط باکتری ها به مصرف می رسند و الکل و گاز Co۲ تولید میکنند. Co۲ در نوشیدنی باقی میماند و باعث میشود این نوشیدنی گازدار شود. وقتی الکل به مقدار مناسب تولید شد زمینه برای رشد باکتریهایی که از منبع کربنی جهت رشد و تکثیر خود استفاده میکنند مناسب میشود و باکتریها فعال میگردند و الکل را به اسیدهایی از قبیل اسید استیک، اسید لاکتیک، اسید گلوکونیک و اسید گلوکورونیک تبدیل می شوند. این نوشیدنی شامل ویتامینهای گروه ب و اسیدفولیک است که خواص ضد باکتریایی دارد.
نکته مهم و قابل توجه اینه که ، شکر و کافئین اولیه به مصرف مخمر و باکتری میرسد، نوشیدنی در پایان کار هیچیک از این مواد که برای انسان مضر است را ندارد. البته ترکیب این نوشیدنی براساس نواحی متفاوت آب و هوایی، روش رشد و… کمی تفاوت دارد، اما درهمه موارد، این نوشیدنی ترش و شیرین با طعم و عطر دلنشین و دلپذیر و خواص درمانی تغذیهای بسیار بالا میباشد.
منبع : ویکی پدیا فارسی
[widget id=”business-kit-cta-2″]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!