کامبوجا یک نوشیدنی تخمیری و گاز دار است که از ترکیب چای سبز یا سیاه ، شکر و قارچ کامبوجا تحت شرایط خاصی تهیه می شود و می تواند طعم های مختلفی داشته باشد اما معمولا کامبوجا ساده ترش و شیرین است و طعمی شبیه به سرکه دارد اما بسیار ملایم تر و دلچسب تر . معمولا کامبوجا بصورت خانگی تهیه و آماده سازی میشه و گفته میشه که نوع پاستوریزه آن بدلیل فیلتر شدن و حرارت دیدن کیفیت و خاصیت کامبوجا خانگی و طبیعی رو نداره . البته تهیه کامبوجا در منزل کار خیلی راحتی نیست و احتیاج به تجربه ، تجهیزات و صرف وقت زیاد داره . بظور کلی خواص کامبوجا عبارتست از :

• سم زدایی و پاکسازی کبد

• افزایش قدرت ایمنی بدن

• بهبود بیماری های گوارشی

• جلوگیری از چاقی و تجمع چربی

• تنظیم قند و فشار خون

حاوی ترکیبات طبیعی خاصی است که مانع رشد باکتری در بدن می شود و به نوعی به سلامت جسمانی و قوی تر شدن سیستم ایمنی بدن کمک می کند .

• سم زدایی از دیگر خواص کامبوجا است که بسیار اهمیت دارد .(خواص کامبوجا قسمت اول)
اسید گلوکرونیک (GA) که به میزان زیادی در کامبوجا موجود است به عنوان یک سم زدا شناخته شده و با سموم داروها و سایر آلودگی های محیط ترکیب شده و آن ها را به حالتی تبدیل می کند که بدن به راحتی بتواند به سرعت دفع کند و این موضوع به حفظ سلامت افراد مخصوصا آن هایی که سیستم ایمنی ضعیف تری نسبت به بقیه افراد دارند و یا سن و سال بالا تری دارند کمک زیادی می نماید .

چای کامبوجا
ترکیب چای و نوشیدنی کامبوجا باعث آزاد شدن آهن موجود در چای می شود که این امر در نهایت منجر به افزایش هموگلوبین و انتقال آسان تر اکسیژن به بافت های بدن می شود . به همین دلیل چای کامبوجا نوعی نوشیدنی انرژی زا هم محسوب می شود و استفاده از آن به ورزشکاران توصیه می شود . چرا که اغلب نوشابه های انرژی زا حاوی قند و مواد مضر زیادی است که استفاده طولانی مدت از آن ها می تواند آسیب های زیادی به سلامت افراد برساند .

• افزایش قدرت ایمنی
وتامین C موجود در کامبوجا سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از آسیب های سلولی، بیماری های التهابی، از کار افتادن سیستم ایمنی و تشکیل تومورهای سرطانی جلوگیری می کند.

• بهبود بیماری های گوارشی
محققان دریافته اند که قارچ کامبوجا به شکل موثری منجر به درمان زخم های دستگاه گوارش می شود. هم چنین این چای ترکیبات مخاطی معده را نیز حفظ می کند. کامبوجا ترشح اسید معده را کاهش می دهد. در حقیقت می توان نوشیدن این چای را معادل مصرف قرص امپرازول دانست .

• جلوگیری از چاقی
آزمایشات نشان می دهد که مصرف این چای با افزایش محدودیت کالری باعث کاهش وزن می شود.

• درمان دیابت
تحقیقات در زمینه ی ارتباط دیابت و کامبوجا به سال ۱۹۹۲ میلادی برمیگردد. این تحقیقات نشان می دهد که کامبوجا باعث کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت می شود.

• سم زدایی از کلیه ها
نوشیدن کامبوجا باعث می شود آلودگی های محیطی که به کلیه ها وارد می شوند، از بین بروند. این نوشیدنی برای افرادی که دچار سنگ کلیه یا نارسایی های کلیوی هستند بسیار مفید بوده و مانع انباشته شدن توده ی کلسیم در کلیه ها می شود.

• بهبود عملکرد عروق
چای کامبوجا با آنتی اکسیدان هایی که در خود دارد باعث بازسازی دیواره سلولی رگ های خونی می شود.

• تنظیم فشار خون
تحقیقات نشان می دهد که مصرف کامبوجا برای درمان فشار خون بالا مفید بوده و از سر درد و سرگیجه های ناشی از فشار خون بالا جلوگیری می کند.