کامبوجا نوعی نوشیدنی قدیمی است که از چند صد سال پیش ، افراد نواحی مختلف از آن به عنوان چای و حتی نوعی اکسیر با خاصیت درمانی زیاد استفاده می کردند ولی متاسفانه برای اکثر مردم ایران ناشناخته است و سابقه زیادی از مصرف کامبوجا در ایران نمیشه پیدا کرد . نوشیدنی یا چای کامبوجا کاملا در کشور های شرق آسیا و اروپا و آمریکا شناخته شده است چراکه گفته میشه کامبوجا از طریق بازرگانان و تجاری که برای تجارت به مناطق آسیای شرقی سفر می کردند به روسیه و آلمان و کشورهای اروپای شرقی انتقال پیدا کرده و بدلیل خواص درمانی زیادی که شربت کامبوجا داشت به سرعت مصرفش در بین مردم این نواحی رایج شد و تا اوایل جنگ جهانی دوم این روند ادامه داشت تا اینکه با آغاز جنگ ، به دلیل کمبود شدید شکر و چای که از اصلی ترین مواد تشکیل دهنده چای کامبوجا هستند تولید و مصرف این نوشیدنی تقریبا متوقف شد .

اما بدلیل خواص فراوانی که کامبوجا داشت و جایگاهی که در عادت غذایی مردم پیدا کرده بود دوباره بر سر زبان ها افتاد و بصورت خانگی تولید می شد و مورد استفاده قرار می گرفت . جالبه بدونید در لهستان شربت کامبوجا رو در ظروف بزرگ شیشه ای و در انبارهای تاریک تولید می کنند و به کودکان اجازه ورود به این انبارها رو نمی دهند ! دلیل این کار ظاهر قارچ کامبوجا و محیط کشت آن است که ممکنه در نگاه اول بخصوص برای کودکان ناخوشایند بنظر برسه و باعث عدم تمایل آنها به مصرف نوشیدنی کامبوجا بشه . به همین دلیل است که شربت کامبوجا رو از صافی رد می کنند تا ظاهری زیبا و شفاف داشته باشه و افراد مختلف از جمله کودکان بتوانند از آن استفاده کنند .